Panna cotta s kanadskými borůvkami

Panna cotta je jeden z nejoblíběnějších dezertů mojí maminky. Její příprava je neskutečně snadná a rychlá, zabere nám jen chviličku. Jenom si na ní pak musíme počkat do druhého dne, než nám panna cotta v lednice ztuhne..
4 porce
INGREDIENCE:
- 600 ml smetany 31 %
- 6 plátků želatiny
- 4 lžíce cukru krupice
- 250 g kanadských borůvek
POSTUP:
- Plátky želatiny namočíme do vody a necháme je ponořené zhruba 15 min. Do hrnce vlijeme smetanu, přidáme cukr a mícháme, aby se nám všechen cukr rozpustil. Želatinu okapeme a přidáme do hrnce, za stálého míchání prohříváme. Teplota však nesmí překročit 80°, protože by nám směs neztuhla. Když se želatina rozpustí, nalijeme směs do forem a necháme v lednici odležet alespoň 10 hodin.
- Vychlazenou a ztuhlou Panna cottu vyklepneme opatrně z forem a podáváme ozdobenou kanadskými borůvkami.