Panna cotta s kanadskými borůvkami

Panna cotta s kanadskými borůvkami

Panna cotta je jeden z nejoblíběnějších dezertů mojí maminky. Její příprava je neskutečně snadná a rychlá, zabere nám jen chviličku. Jenom si na ní pak musíme počkat do druhého dne, než nám panna cotta v lednice ztuhne..

 

4 porce

 

INGREDIENCE:

  • 600 ml smetany 31 %
  • 6 plátků želatiny
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 250 g kanadských borůvek

 

POSTUP:

  1. Plátky želatiny namočíme do vody a necháme je ponořené zhruba 15 min. Do hrnce vlijeme smetanu, přidáme cukr a mícháme, aby se nám všechen cukr rozpustil. Želatinu okapeme a přidáme do hrnce, za stálého míchání prohříváme. Teplota však nesmí překročit 80°, protože by nám směs neztuhla. Když se želatina rozpustí, nalijeme směs do forem a necháme v lednici odležet alespoň 10 hodin.
  2. Vychlazenou a ztuhlou Panna cottu vyklepneme opatrně z forem a podáváme ozdobenou kanadskými borůvkami.