Recepty

Hříbkové karbanátky se zelným salátem

Hříbkové karbanátky se zelným salátem

Tak tu mám ještě jeden houbový recept z naší červencové dovolené v Javornících. Karbanátky mi nevím proč evokují prázdniny. Asi to bude tím, že když jsem byla malá, dělaly se doma i u babičky celkem často. Tak jako velká část mých receptů, i tento vznikl 

Limonáda z růžových květů

Limonáda z růžových květů

Květové limonády mám ve velké oblibě a růžová společně s bezinkovou jsou na první příčce. Dříve jsem vyráběla sirupy z různých květů, bylinek či ovoce a až poslední roky jsem si oblíbila ty kvašené. Letos jsem poprvé zkusila kvašenou limonádu z růží. Zatím jsem spíš 

Omáčka z lišek a hříbků s vepřovou kotletou

Omáčka z lišek a hříbků s vepřovou kotletou

Nejraději mám jídla, která vzniknou tak trochu neplánovaně. A stejně je to i s tímhle receptem. Byli jsme na procházce okolo Čertových skal u Lidečka a v lese jsme narazili na lišky. Po nasbírání by jich byla jen malá hrstka, tak jsme je tam chtěli 

Krůtí stehna na šalvěji

Krůtí stehna na šalvěji

Krůtí stehna jsou poslední recept z červnového menu pro časopis Dialog. Ráda připravuji maso s kostí metodou pomalého pečení, vše se jen naskládá do pekáčku přiklopí a celé dopoledne můžete věnovat doma něčemu jinému. Stačí, když maso jen párkrát zkontrolujete a trochu podlijete vodou či 

Jahodová galetka s meduňkovým cukrem

Jahodová galetka s meduňkovým cukrem

Tak sice to je jen o fous před koncem letošní jahodové sezóny, ale mám tu pro Vás recept na jednoduchý a chuťově neskutečně dobrý koláč z křehkého těsta s jahodovou náplní. Jahodovou galetku jsem si velmi oblíbila a letos jsem ji pekla několikrát. Příprava je 

Salát z kuskusu s pečenou zeleninou

Salát z kuskusu s pečenou zeleninou

Sezóna cuket pomalu začíná, tak jsem pro Vás připravila jeden svěží letní recept plný zeleniny a bylinek. Salát s kuskusem a pečenou zeleninou je výborný za studena, i za tepla. Někdy jej dělám jen tak samotný, když si chci dát lehký oběd či večeři, jindy 

Rebarborový koláč z křehkého těsta

Rebarborový koláč z křehkého těsta

Rebarborový koláč s geometrickým vzorem jsem si chtěla zkusit už dávno. Přemýšlela jsem z čeho udělám korpus a náplň. Nejvíc zkušeností mám s pečením křehkého těsta, takže volba byla jasná. Upravila jsem svůj recept na těsto na tartaletky a část hladké mouky jsem nahradila celozrnnou 

Šafránové risotto

Šafránové risotto

Krémové šafránové risotto jsem připravovala a fotila už někdy v březnu, ale nějak jsem k němu nezvládla sepsat recept. Dnešní lehce pošmourné odpoledne je úplně ideální pro práci na počítači, tak doháním resty. Navíc se tenhle recept k takovému počasí krásně hodí. Šafrán jsem dostala 

Kimchi

Kimchi

Sice není jaro tak úplně typické roční období pro nakládání zeleniny, ale domácího Kimchi, obzvláště v jarním proměnlivém počasí, není nikdy dost. 🙂 Patří mezi jídla, kterých bych se mohla doslova ujíst, moje chuťové buňky s každým soustem doslova vrní blahem. Než zeleninu, promíchanou s 

Boží milosti

Boží milosti

Boží milosti jsou tradičním cukrovím, které se dříve peklo na oslavu Masopustu a na Velikonoce. Zkoušela jsem je letos poprvé a byla jsem nadšená. Musela jsem se hodně ovládat, abych celou várku nesnědla sama na posezení. 😀   8 porcí   INGREDIENCE: 200 g hladké