Dýňová polévka s kokosovým mlékem a pečenými rajčaty
Dýňová polévka je taková podzimní klasika. Na zahradě mi ještě dozrávala cherry rajčata, tak jsem je do polévky také zakomponovala. Tuhle variantu polévky máte hotovou za půlhodinku a její příprava je velmi jednoduchá. Pečené papričky Aji Lemon Drop polévku výborně doplní, jsou příjemně pálivé a jak jejich název napovídá, mají jemnou citrónovou chuť.
4 porce
INGREDIENCE:
- 1 menší dýně Hokkaido
- 200 g cherry rajčat
- 4 stroužky česneku
- 8 chilli papriček Aji Lemon Drop
- 1 plechovka (400ml) kokosového mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
POSTUP:
- Rajčata, dýni a chilli papričky omyjeme a osušíme. Dýni nakrájíme na měsíčky, česnek neloupeme, jen odkrojíme tvrdé konce. Na plech dáme pečící papír, naskládáme na něj dýni, česnek, papričky a rajčata překrojená na půl. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Zeleninu pečeme v troubě rozehřáté na 200°C přibližně 20 minut.
- Po upečení dáme dýni a rajčata do hrnce, česnek vymačkáme. Chilli papričky a pár pečených rajčátek a chilli si schováme na ozdobu. Dýni můžeme zbavit slupky, pokud chceme mít polévku hladkou. Vše zalijeme kokosovým mlékem a rozmixujeme tyčovým mixérem, podle chuti ještě dosolíme a dopepříme. Polévku přivedeme k varu a povaříme 5 minut.
- Hotovou polévku servírujeme v miskách ozdobenou pečenými rajčátky a chilli papričkami.