Salát z plněných pečených paprik

Salát z plněných pečených paprik

Salát z pečených paprik můžeme podávat jako předkrm, přílohu ke grilovanému masu či steaku nebo jen tak jako hlavní chod k lehké večeři. I když je jeho příprava, díky přípravě paprik, trochu časově náročná, tak ho dělám celkem často. V Bulharsku se pečené papriky používají celkem často, takže na internetu můžete sehnat kuchyňský přístroj zvaný čuškopek, takovou malou pícku na papriky. Pečené papriky mají úžasnou sladkou chuť, kterou skvěle doplní náplň ze sýru a česneku a krémový ocet Balsamico.

 

4 porce

 

INGREDIENCE:

  • 4 velké červené papriky
  • 200 g jogurtové krémového sýru Labneh (recept najdete v rubrice Základní recepty)
  • 100 g sýru Feta
  • 1 lžíce petrželového pesta (recept najdete v rubrice Základní recepty)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce krémového octa Balsamico (Crema di Balsamico)
  • 2 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl

 

POSTUP:

  1. Papriky omyjeme, osušíme a dáme na plech na pečící papír. Opečeme zprudka v troubě pod grilem ze všech stran do černa. Papriky můžeme rychle opéct i na grilu. Dáme do velké zavírací mísy a přiklopíme. Papriky se musí zapařit, aby šla slupka lehce oloupat. Když papriky vychladnou, oloupeme slupku, zbavíme papriky semínek a nakrájíme je podélně na zhruba 3 cm proužky.
  2. Zatímco nám papriky chladnou, připravíme si náplň. Nastrouháme sýr Feta a dáme ho do misky. Přidáme pesto, krémový sýr Labneh, 1 lžíci olivového oleje, prolisovaný česnek a trochu pepře. Promícháme a případně podle chuti lehce dosolíme.
  3. Vrchovatou lžičku sýrové směsi dáme na proužek papriky a zabalíme rolku.
  4. Rukolu propláchneme vodou a necháme okapat. Naservírujeme rukolu na talíř a na vrch dáme paprikové rolky. Salát zakápneme olivovým olejem a krémovým octem Balsamico.