Grilované hrušky s řeckým jogurtem a medem
Tak jsem konečně sepsala poslední recept z letního grilovacího menu. Posledních pár měsíců prostě vůbec nestíhám, cesta do školky, práce, cesta do školky, hraní, vaření, domácnost a pak už nemám vůbec večer chuť si sednout k počítači a cokoliv sepisovat. Pořád do nového režimu zatím neumím zařadit vše, co jsem stíhala předtím, ale ono si to jistě časem vše sedne. Doufám.. 😀 Přemýšlela jsem, jestli mám recept ještě vůbec sepisovat, ale nakonec jsem si řekla, že by v celém grilovacím menu chyběl a sepsala ho. Třeba ještě vykoukne sluníčko a bude chvilka na odpolední grilování. Nebo si ho můžete připravit doma pod grilem v troubě. 🙂
4 porce
INGREDIENCE:
- 2 velké hrušky
- 8 g vanilkového cukru
- 30 g přepuštěného másla
- 400 g řeckého jogurtu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce medu
POSTUP:
- Hrušky nakrájíme podélně na plátky, o tloušťce 5 mm a pokapeme je citrónovou šťávou. Jednotlivé plátky potřeme z obou stran přepuštěným máslem a posypeme vanilkovým cukrem.
- Připravíme si talířky a rozdělíme na ně řecký jogurt.
- Hrušky grilujeme z každé strany 2 minuty, aby se prohřály, ale zůstaly pevné. Hotové je pak nazdobíme na talířky s řeckým jogurtem a pokapeme vše medem. Dezert můžeme nakonec ozdobit ještě lístky máty či meduňky.