Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

Ředkvičky sázím na zahrádku každý rok už několik let a vždycky se těším na první jarní úrodu. Většinou nakoupím semínka více odrůd, takže pak máme pestrou sklizeň různých tvarů, odrůd a barev. Letos jsem sázela ředkvičky, jak do foliáku, tak ven na záhon. Ve foliáku už je sklizeno a po dvou dnech i snědeno. 🙂 Z pár ředkviček jsem udělala tvarohovou ředkvičkovou pomazánku, zbytek jsme schroupali jen tak. Do pomazánky jsem tentokrát použila kozo-ovčí tvaroh, ale výborně chutná i s klasickým tvarohem z kravského mléka. 

 

4 porce

 

INGREDIENCE:

  • 15 středních ředkviček
  • 50 g lístků ředkviček
  • 150 g měkkého tvarohu
  • pepř
  • sůl

 

 

POSTUP:

  1. Ředkvičky nastrouháme najemno na struhadle, lístky pokrájíme nadrobno a vše přidáme do misky k tvarohu. Zlehka osolíme , opepříme a promícháme. Pomazánku namažeme na čerstvý chléb a můžeme ji ještě navrch posypat nasekanými lístky ředkviček nebo pažitkou nakrájenou nadrobno.