Lehký salát s ředkvičkami

Lehký salát s ředkvičkami

Tenhle recept mám sepsaný už celkem dlouho, ale poslední dva dny se k němu marně snažím vymyslet úvodní text. Asi mám z toho horka zavařený mozek a ne a ne něco kloudného vymyslet. 😀  Když je vedro, tak přes den většinou nemívám ani moc chuť jíst či vařit, když tak jen něco malého a lehkého. Třeba jako tenhle lehký salát s mým oblíbeným medovo-hořčičným dresinkem.

 

4 porce

 

INGREDIENCE:

  • 120 g mix listových salátů
  • 8 ředkviček
  • 1 jarní cibulka
  • 2 vařená vejce
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce anglické hořčice
  • 2 lžíce medu
  • řeřicha na ozdobu
  • pepř
  • sůl

 

POSTUP:

  1. Zeleninu omyjeme a necháme okapat. Mezitím si připravíme dresink a uvaříme vejce. Vejce vložíme do studené vody, od bodu varu vaříme 5 minut, aby žloutek nebyl úplně dovařený, délka vaření závisí na velikosti vejce. Uvařená vejce zchladíme ve studené vodě, abychom zastavili var. Vejce oloupeme a podélně nakrájíme na čtvrtiny.
  2. V malé misce smícháme citrónovou šťávu, med, hořčici, olivový olej, lehce osolíme a opepříme a vše vyšleháme do hladké emulze. V salátové misce promícháme mix listových salátů s dresinkem a rozdělíme vše na čtyři mističky. Ozdobíme ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky, jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, vejcem a řeřichou. Nakonec vše zlehka opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem.