Kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Kuřecí prsa v jogurtové marinádě

Kuřecí prsa u nás mají v oblibě hlavně děti, já jsem spíš příznivec krkovice, pokud jde o grilování. Ale tenhle recept dělám celkem často, díky jogurtu je maso krásně šťavnaté a tenké plátky jsou hotové raz dva, ať už maso děláte venku na grilu nebo doma na grilovací pánvi.

 

4 porce

 

Nutriční hodnoty na 1 porci:

Energie: 223 kcal, Bílkoviny: 35 g, Sacharidy: 1 g, Tuky: 9 g, Vláknina: 0 g, Fosfor: 321 mg, Draslík: 643 mg

 

INGREDIENCE:

  • 600 g kuřecích prsou
  • 80 g bílého smetanového jogurtu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička nasekaného tymiánu
  • 2 lžičky nasekaného oregano
  • 1 stroužek (cca 5 g) česneku
  • 15 g olivového oleje
  • pepř, sůl

 

POSTUP:

  1. Kuřecí prsa očistíme, naporcujeme na menší kusy a opatrně naklepeme tak, aby se nám maso nepotrhalo. V misce promícháme všechny ostatní ingredience (bez soli). Do hotové marinády naložíme maso, necháme ho v uzavřené nádobě odležet v lednici alespoň dvě hodiny, ideálně však do dalšího dne.
  2. Na středně rozpáleném grilu opečeme maso z obou stran, z každé strany cca 3 až 4 minuty. Délka pečení záleží na tloušťce masa, ideální je ugrilovat nejdříve jeden kousek a podle toho pak upravit dobu přípravy. Na závěr maso zlehka osolíme a můžeme podávat.

 

Tip: Maso můžete připravit i doma na grilovací pánvi. Zprudka maso opečte z obou stran, aby zůstalo uvnitř šťavnaté.