Lehký salát s ředkvičkami
Tenhle recept mám sepsaný už celkem dlouho, ale poslední dva dny se k němu marně snažím vymyslet úvodní text. Asi mám z toho horka zavařený mozek a ne a ne něco kloudného vymyslet. 😀 Když je vedro, tak přes den většinou nemívám ani moc chuť jíst či vařit, když tak jen něco malého a lehkého. Třeba jako tenhle lehký salát s mým oblíbeným medovo-hořčičným dresinkem.
4 porce
INGREDIENCE:
- 120 g mix listových salátů
- 8 ředkviček
- 1 jarní cibulka
- 2 vařená vejce
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce anglické hořčice
- 2 lžíce medu
- řeřicha na ozdobu
- pepř
- sůl
POSTUP:
- Zeleninu omyjeme a necháme okapat. Mezitím si připravíme dresink a uvaříme vejce. Vejce vložíme do studené vody, od bodu varu vaříme 5 minut, aby žloutek nebyl úplně dovařený, délka vaření závisí na velikosti vejce. Uvařená vejce zchladíme ve studené vodě, abychom zastavili var. Vejce oloupeme a podélně nakrájíme na čtvrtiny.
- V malé misce smícháme citrónovou šťávu, med, hořčici, olivový olej, lehce osolíme a opepříme a vše vyšleháme do hladké emulze. V salátové misce promícháme mix listových salátů s dresinkem a rozdělíme vše na čtyři mističky. Ozdobíme ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky, jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, vejcem a řeřichou. Nakonec vše zlehka opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem.