Tarator s vejcem
Tarator je studená bulharská polévka, která skvěle osvěží v parných letních dnech.
4 porce
INGREDIENCE:
- 2 salátové okurky
- 2 velké kelímky bílého jogurtu
- 3 stroužky česneku
- 4 vejce
- svazek kopru
- květy pažitky na ozdobu
- kvítky šalvěje na ozdobu
- kvítky sedmikrásky na ozdobu
- pepř
- sůl
POSTUP:
- Okurku omyjeme a na struhadle na jemno nastrouháme. Do mísy přidáme bílý jogurt, prolisovaný česnek a nasekaný kopr, část kopru si schováme na ozdobu. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a vše řádně promícháme. Dáme vychladit do lednice, alespoň na jednu hodinu.
- Mezitím uvaříme vejce na tvrdo a zchladíme ve studené vodě.
- Polévku před servírování znovu promícháme, okurka totiž po osolení pouští hodně vody. Vychlazenou polévku ozdobíme vejcem rozděleným na čtvrtky, koprem, květy pažitky, kvítky šalvěje, kvítky sedmikrásky a čerstvě namletým barevným pepřem.