Řecký salát
V Řecku nesmí při každém jídle na stole chybět mísa se salátem, bílý chléb a voda. V horkých letních dnech mi tohle trio úplně postačí k večeři, když chci rychle připravit něco k jídlu.
4 porce
INGREDIENCE:
- 2 salátové okurky
- 300 g cherry rajčat
- 2 bílé papriky
- 1 červená cibule
- 150 g oliv Kalamata
- 250 g sýru feta
- 3 lžičky sušeného oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce červeného vinného octa
- pepř
- sůl
POSTUP:
- Zeleninu očistíme a omyjeme. Nakrájíme okurky na kolečka a ty pak nařežeme na čtvrtiny. Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky. Červenou cibuli rozkrojíme na půl a nakrájíme na tenké plátky, ty pak v ruce rozmělníme na jednotlivé dílky. Bílou papriku nakrájíme na nudličky.
- V misce si připravíme salátový dresink, přidáme červený vinný ocet, olivový olej, oregano, zlehka opepříme a osolíme. Soli radši dejte méně, salátu slanost přidá sýr feta. Dresink pořádně promícháme metličkou.
- Do mísy na salát dáme všechnu zeleninu, přidáme nakrájený sýr feta na plátky a olivy kalamata. Zalijeme dresinkem a salát zlehka promísíme, aby se nám feta nerozdrobila.