Jogurtový krémový sýr Labneh
Příprava jogurtového krémového sýru Labneh je velmi jednoduchá. Na středním východě se podává i jen tak zakápnutý olivovým olejem společně s bílým chlebem. Labneh se dá použít do pomazánek, do těsta i do krémových náplní. Pokud chcete Labneh použít do sladkých receptů, či namazat malým dětem na chléb, vynechte z receptu sůl. Ideální je na přípravu Labnehu použít jogurt, jehož složení je jen smetana a živé jogurtové kultury.
200 g
INGREDIENCE:
- 1 velký kelímek smetanového jogurtu (380 g)
- sůl
POSTUP:
- Na přípravu krémového jogurtového sýru Labneh budeme potřebovat misku, cedník a plátýnko. Cedník položíme na misku a vyložíme plátýnkem.
- Jogurt lehce osolíme, pořádně promícháme a jogurt nalijeme do plátýnka. Zabalíme plátýnko, misku přiklopíme pokličkou a dáme na 24 hodin do lednice vykapat. Druhý den vyjmeme jogurtový sýr z plátýnka a dáme ho do uzavíratelné nádoby. V lednici nám vydrží několik dní.