Pad Thai Kai

Pad Thai Kai

Nudle Pad Thai jsou snad jedním z nejznámějších asijských jídel. Název Phad Thai znamená v překladu thajské nudle a v Bankogu si je můžete dát doslova na každém rohu. Často se připravují v pouličních stáncích a tak se dle originálního receptu vše připravuje postupným přihazováním surovin do jedné pánve. Já jsem si postup pro vaření doma trochu upravila.

 

4 porce

 

INGREDIENCE:

  • 200 g kuřecích prsou
  • 4 vejce
  • 100 g tofu
  • 300 g rýžových nudlí
  • 2 mrkve
  • 2 šalotky
  • 2 jarní cibulky
  • 2 hrsti mungo klíčků
  • 2 limety
  • 60 g nesolených arašídů
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžíčky třtinového cukru
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • svazek koriandru
  • 5 chilli papriček Birds Eye Baby
  • sůl

 

POSTUP:

  1. Rýžové nudle připravíme dle návodu, po uvaření slijeme a propláchneme studenou vodou, aby se nám neslepily.
  2. Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Mrkev a jarní cibulku nakrájíme na tenké nudličky julienne, šalotku přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Otrháme lístky koriandru, ze stonků, nati, odkrojíme zaschlé konce a nakrájíme je na drobno. Chilli papričky nasekáme na tenké plátky. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, tofu na menší kousky. Vymačkáme šťávu z jedné limety, druhou limetu rozdělíme na čtvrtky. V hmoždíři podrtíme arašídy na hrubo. Mungo klíčky propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  3. V pánvi na sucho uděláme vejce, postup je stejný jako u míchaných vajíček, jen je děláme delší dobu dokud jednotlivé kousky nedrží pohromadě. hotová vejce si dáme do misky stranou.
  4. V pánvi rozpálíme dvě lžíce sezamového oleje a zprudka na něm orestujeme kuřecí maso a tofu, ke konci přidáme do pánve mrkev a šalotku a 2 minuty orestujeme. Vše si dáme stranou do misky. Pánev vyčistíme, nalijeme do ní zbylý sezamový olej a přidáme třtinový cukr. Třtinový cukr necháme rozpustit. Pak přidáme ústřicovou a rybí omáčku, promícháme a do pánve dáme uvařené rýžové nudle, promícháme a přidáme kuřecí maso, tofu, mrkev se šalotkou, vejce, mungo klíčky a nasekanou nať koriandru. Vše zakápneme limetovou šťávou, promícháme a podle chuti dosolíme. Můžeme místo soli přidat rybí omáčku.
  5. Pad thai servírujeme nazdobené lístky koriandru, čtvrtkami limety, chilli papričkami a arašídy.