Jogurtový krémový sýr Labneh

Jogurtový krémový sýr Labneh

Příprava jogurtového krémového sýru Labneh je velmi jednoduchá. Na středním východě se podává i jen tak zakápnutý olivovým olejem společně s bílým chlebem. Labneh se dá použít do pomazánek, do těsta i do krémových náplní. Pokud chcete Labneh použít do sladkých receptů, či namazat malým dětem na chléb, vynechte z receptu sůl. Ideální je na přípravu Labnehu použít jogurt, jehož složení je jen smetana a živé jogurtové kultury. 

 

200 g

 

INGREDIENCE:

  • 1 velký kelímek smetanového jogurtu (380 g)
  • sůl

 

POSTUP:

  1. Na přípravu krémového jogurtového sýru Labneh budeme potřebovat misku, cedník a plátýnko. Cedník položíme na misku a vyložíme plátýnkem.
  2. Jogurt lehce osolíme, pořádně promícháme a jogurt nalijeme do plátýnka. Zabalíme plátýnko, misku přiklopíme pokličkou a dáme na 24 hodin do lednice vykapat. Druhý den vyjmeme jogurtový sýr z plátýnka a dáme ho do uzavíratelné nádoby. V lednici nám vydrží několik dní.