Recepty

Fialková limonáda

Fialková limonáda

Recept na fialkovou limonádu jsem vám slíbila už před měsícem, ale k focení jsem se dostala teprve minulý víkend a k sepsání až dnes. Měla jsem totiž v plánu limonádu nafotit na zahradě a počasí mi dlouho nepřálo. U nás na zahradě už fialky bohužel 

Pečená kuřecí stehna se zeleninou a bylinkami

Pečená kuřecí stehna se zeleninou a bylinkami

Dnes mám pro vás připravený jednoduchý recept na pečená kuřecí stehna s bramborami a mrkví. Příprava je jednoduchá, zabere chvilku a pak se vše jen naskládá do pekáče, strčí do trouby a nechá péct. V prvních dvou fázích se peče vše přiklopené, aby se maso 

Pesto z česneku podivného

Pesto z česneku podivného

Letošní jaro má díky chladnějšímu počasí pozvolný nástup. Ačkoliv se těším, až budu moct do skříně uklidit zimní bundu, tak si tenhle pomalý průběh užívám. V minulých letech byly v dubnu tak vysoké teploty, že vše rozkvetlo téměř naráz a jarní bylinky měly mnohem kratší 

Plněná bylinková vejce

Plněná bylinková vejce

Také vám doma v lednici ještě zbyla vařená vejce z Velikonoc? 🙂 Když jsem byla malá, tak jsme u nás na chalupě chodili koledovat a já jsem během cesty mezi vesnicemi klidně snědla i čtyři vykoledovaná vařená vejce, měla jsem je moc ráda. Moje maminka 

Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Když jsem pekla obrácený koláč poprvé, tak mě recept trochu potrápil. Nejdřív jsem pokazila karamel, přehnala jsem to s teplotou a karamel mi ztuhl. Musela jsem udělat novou dávku. Další omyl byl výběr formy. Vybrala jsem formu příliš nízkou a v průběhu pečení mi máslový 

Vepřová kotleta a pečená kořenová zelenina

Vepřová kotleta a pečená kořenová zelenina

Jak jsem psala v minulém receptu, nesmí u nás doma kořenová zelenina ve spíži chybět. Tentokrát to bude kombinace mrkve a petržele. Kořenovou petržel většina lidí používá jen při vaření polévek a to je velká škoda. Pečená petržel s mrkví, dochucená bylinkami, citrónovou šťávou a 

Mrkvovo-celerová pomazánka

Mrkvovo-celerová pomazánka

U nás doma ve spíži nesmí trio mrkev, celer, petržel nikdy chybět. Nejčastěji ho používám na přípravu vývarů nebo jako základ do omáček. Mrkvovo-celerovou pomazánku jsem fotila na podzim, kořenová zelenina tak trochu totiž k podzimu patří, ale naštěstí je tahle zelenina z české produkce 

Stir-fry s vepřovým masem, lotosovým kořenem a chilli papričkami

Stir-fry s vepřovým masem, lotosovým kořenem a chilli papričkami

Uběhlo pár měsíců a mám tu pro vás další recept na mé oblíbené Stir-fry. Tentokrát je s vepřovým masem, lotosovým kořenem a čerstvými chilli papričkami. Recept jsem fotila na podzim, kdy jsem měla po ruce čerstvé papričky ze zahrádky. Použila jsem dvě téměř nepálivé odrůdy, 

Kimchi

Kimchi

Recept na Kimchi jsem sice dávala na blog už loňské jaro, ale rozhodla jsem se sepsat novou verzi. Ta původní totiž byla taková příliš jemná a letošní zima si žádá ostřejší verzi. Chce to více chilli, česneku i zázvoru. Navíc jsem k Vánocům dostala nádherný 

Švédské masové koule – Köttbullar

Švédské masové koule – Köttbullar

A máme tu poslední recept švédského vánočního menu, kterým jsou masové koule Köttbullar. Ve Švédsku toho ale na vánočním stole najdete mnohem více, tradičně se podává šunka, salát z herinka, herink na kyselo, brambory, gravlax, vepřové klobásky, žebírka, domácí játrová paštika, žitný chléb nebo například